BREEAM-NOR

- Last ned

 

BREEAM-NOR krever at produsenter kan dokumentere at produktene ikke inneholder stoffer på sjekkliste A20. Listen inkluderer ikke forbudte stoffer, men inneholder de mest helse- og miljøfarlige stoffene ut fra Klifs
vurdering, utover forbudte stoffer.

 


Alfix har gjennomgått alle våre produkter som selges i Norge, og kan bekrefte at Alfix produkter oppfyller kravene i forhold til A20-listen.


Våres epoxyprodukter bør endvidere kun velges, hvor det teknisk er en forutsetning. Epoxyprodukterne indeholder ikke Bisphenol-A.
Sikkerhedsdatabladet omtaler derfor ikke monomeren Bisphenol-A, men kan under visse omstendigheter nedbrytes til Bisfenol-A, der er på A20-listen.
Monomeren Bisphenol A er i søgelyset på grund af stoffets hormonforstyrrende virkninger i dyreforsøg, hvor forsøgsdyr har været udsat for meget store mængder af bisphenol A. Eksperterne i EFSA (Den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet) har på baggrund af hundredvis af enkeltstående undersøgelser foretaget af de førende eksperter på området flere gange vurderet, at bispehnol A ikke udgør en sundhedsrisiko i de mængder, som mennesker udsættes for i dagligdagen.

 

Last ned A20 sjekliste

 

Mars 2020

Alfix er aktiv i denne Corona-tid
På Alfix følger vi selvfølgelig regjeringens og helsemyndighetenes retningslinjer og anbefalinger...
 

 Les merSe hele nyhetsarkivet her

Profesjonell teknisk service

Få teknisk service og rådgivning til profesjonelle byggeprosjekter

Sådan bruker du ditt Alfix-produkt

Slik kommer du godt igang med ditt "gjør det selv"-prosjekt