BREEAM-NOR

- Last ned

 

BREEAM-NOR krever at produsenter kan dokumentere at produktene ikke inneholder stoffer på sjekkliste A20. Listen inkluderer ikke forbudte stoffer, men inneholder de mest helse- og miljøfarlige stoffene ut fra Klifs
vurdering, utover forbudte stoffer.

 


Alfix har gjennomgått alle våre produkter som selges i Norge, og kan bekrefte at Alfix produkter oppfyller kravene i forhold til A20-listen.


Våres epoxyprodukter bør endvidere kun velges, hvor det teknisk er en forutsetning. Epoxyprodukterne indeholder ikke Bisphenol-A.
Sikkerhedsdatabladet omtaler derfor ikke monomeren Bisphenol-A, men kan under visse omstendigheter nedbrytes til Bisfenol-A, der er på A20-listen.
Monomeren Bisphenol A er i søgelyset på grund af stoffets hormonforstyrrende virkninger i dyreforsøg, hvor forsøgsdyr har været udsat for meget store mængder af bisphenol A. Eksperterne i EFSA (Den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet) har på baggrund af hundredvis af enkeltstående undersøgelser foretaget af de førende eksperter på området flere gange vurderet, at bispehnol A ikke udgør en sundhedsrisiko i de mængder, som mennesker udsættes for i dagligdagen.

 

Last ned A20 sjekliste

 

August 2019

Alfix CeraFill 10 colour universalfuge er forbedret og endrer navn til

UniversalFuge - CeraFill 10

 

Les mereSe hele nyhetsarkivet her

Profesjonell teknisk service

Få teknisk service og rådgivning til profesjonelle byggeprosjekter

Sådan bruker du ditt Alfix-produkt

Slik kommer du godt igang med ditt "gjør det selv"-prosjekt