Velkommen til Alfix’ hjemmeside. Det lader til at din browser er forældet og ikke understøttes af vores side. Vi anbefaler at bruge en af følgende browsere for en optimal brugeroplevelse: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bassengprosjekter under overflaten

image

Bassenger – både nye og renoverte – er komplekse prosjekter i krevende miljøer. Det krever (vann)tett samarbeid mellom leverandører, rådgiver, entreprenør og utførende håndverkere gjennom hele prosjektet. Få innsyn i hvilken rolle Alfix har i samarbeidet.

Det starter ofte med en vannprøve
Hos Alfix har vi teknikere som er dedikert til bassengarbeid. De er involvert i prosjektene fra de første idéene dukker opp og til overdragelsen av det ferdige prosjektet. Ett av de første fokuspunktene i en renoveringsoppgave kan være å ta en vannprøve og få den analysert på Alfix’ laboratorium i Kolding. Med kunnskap om vannets sammensetning kan man for eksempel avgjør om man skal bruke sementbasert fuge framfor epoxyfuge senere – et valg som kan medføre enorme besparelser økonomisk sett. Det handler om å bruke nødvendige og mest mulig egnede materialer, verken mer eller mindre. Dette er det også en stor klimagevinst i.

«Hvis man bare bruker epoxy blindt, risikerer man et veldig høy klimaavtrykk sammenlignet med om man overveier og analyserer seg gjennom hele forløpet og sørger for å gi riktig veiledning til alle parter i byggearbeidet», sier Carsten Schulz, som er teknisk leder og ansvarlig for svømmebassenganlegg hos Alfix.

Redusert tidsforbruk og redusert klimapåvirkning
Et annet eksempel på en innledende analyse som Alfix utfører, er hentet fra et pågående renoveringsprosjekt på Tirsdalen skole i Randers. Her ble tilstanden til det eksisterende betongunderlaget analysert, og det var ikke brukbart slik det sto. Det øverste laget ble slipt ned, og etterpå tok man en ny prøve som ble analysert. Det første til at man kun støpe oppå den eksisterende, nedslipte og etterbehandlede bunnen som var veldig tykk. Hvis man hadde måttet fjerne hele, ville en ny støp hatt en tørketid på 2–3 måneder, noe som hadde forlenget byggeperioden betydelig.

I tillegg til at løsningen sparte tid og penger, var dette også det beste alternativet for miljøet. «Vi vet at svømmebassenganlegg er energikrevende, så hvis vi kan redusere klimabelastningen med 10–20 %, betyr det ganske så mye», sier Carsten Schulz.

Ikke to bassenger er like
Alfix har i over 40 år levert flise- og fugemørtel til svømmebassenger i Danmark, Sverige og Norge. Med bassenger det sånn at du ikke finner to like. Derfor er alt tilpasset det enkelte prosjektet. «Vi går inn med alt som virker og er prøvd, men vi leverer aldri bare metervarer», sier Carsten Schultz.
Alfix leverer systemløsninger som i tillegg til flislim og fugemasse omfatter kvalitetsprodukter som: basseng- og betongreparasjonspuss, slemmemørtel, selvnivellerende gulvsparkelmasse, primer til forbehandling av betongunderlag, tetningsmasse til vanntetting av underlag før montering av fliser m.m.

Se referenser - klik her!

Meld på nyhetsbrevet

Her kan du registrere deg for Alfix sitt nyhetsbrev. Du mottar nyhetsbrevet fire ganger årlig.