Velkommen til Alfix’ hjemmeside. Det lader til at din browser er forældet og ikke understøttes af vores side. Vi anbefaler at bruge en af følgende browsere for en optimal brugeroplevelse: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ny dansk TGA-godkjenning for fasadeisolering med puss

image

ETA Danmark utsteder godkjenninger som sikrer at materialer lever opp til byggetekniske krav. De har etablert TGA-ordningen (“Teknisk Godkendelse til Anvendelse”), og nå finnes det en TGA som kvalitetssikrer fasadeisoleringssystemer.

Kvalitetssikring og dokumentasjon
TGA-godkjenningen er en kvalitetssikring og dokumentasjon av fasadeisoleringssystemer og skal bidra til å minimere byggeskader og feil. Dette er viktig i en tid hvor stigende energipriser og økte krav til bærekraft har gitt større fokus på fasadeisoleringssystemene. Både dokumentasjonen i det faktisk utførte håndverket skal være i orden for å gi huseierne trygghet i løsningene.

Godt dansk bransjesamarbeid
Bransjeforeningen for eksterne fasadeisoleringssystemer i Danmark (Etics-DK) har samarbeidet med ETA Danmark forut for utstedelsen av en TGA-godkjenning av fasadeisoleringssystemer. Ifølge foreningens direktør Allan Nielsen er ETA-godkjenningen en gevinst både økonomisk, miljø- og sikkerhetsmessig. Den skal bl.a. sikre at det bygges med materialer som lever opp til de byggetekniske kravene.

“Hos ETICS-DK oppfordrer vi på det kraftigste til at prosjektansvarlige og arkitekter er oppmerksomme på at beskrivelser og anbudsmaterialer er konstruksjonsmessig korrekte fra starten av. Det betyr bl.a. at det bygges med TGA-godkjente ETICS-systemer fordi ordentlig dokumentasjon gir gevinst både økonomisk, miljø- og sikkerhetsmessig”, sier Allan Nielsen (kilde: Bygtek.dk)

Estetikk, inneklima og økende energipriser
“Fasadene blir oppgradert og renovert over hele landet i mange forskjellige og spennende prosjekter. Mange boligeiere velger å få etterisolert og pusset fasaden utvendig for å ta huset opp til moderne standarder både av energi- og miljømessige årsaker”, sier Claus B. Høgdal, salgs- og markedsdirektør i Alfix.

Én av de huseierne som har valgt Alfix’ løsning for utvendig isolering, er Stefan Kloth. “Vi valgte systemet for å forbedre boligens estetiske uttrykk, samtidig som vi ønsket et bedre inneklima. I dag er huset uten kuldebroer, inneklimaet er forbedret, og vi har utvilsom redusert det samlede varmeforbruket som følge av renoveringen. Vi merker 100 % forbedringen for inneklima og energiforbruk”, forteller Stefan Kloth.

Se TGA-godkjenningen her!

Meld på nyhetsbrevet

Her kan du registrere deg for Alfix sitt nyhetsbrev. Du mottar nyhetsbrevet fire ganger årlig.