Velkommen til Alfix’ hjemmeside. Det lader til at din browser er forældet og ikke understøttes af vores side. Vi anbefaler at bruge en af følgende browsere for en optimal brugeroplevelse: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bærekraftsmålene – Vi arbeider med dem i hverdagen

image

Alfix har i løpet av sommeren og høsten 2021 gjennomført en spennende prosess med sertifiseringsbedriften Bureau Veritas. Innledningsvis i form av en bærekraftsmål-workshop for ledelsen, etterfulgt av en såkalt «screening» av bedriften med der både ledelsen og utvalgte medarbeidere deltok.

«Vi har valgt ut to strategiske bærekraftsmål som hver passer spesielt godt til vår kjernevirksomhet og der vi kan utgjøre en forskjell. Det er snakk om bærekraftsmål nr. 8 «Anstendig arbeid og økonomisk vekst» og bærekraftsmål nr. 12 «Ansvarlig forbruk og produksjon» forteller Anders Bertelsen Toft, direktør (CCO) i Alfix.

Seks underliggende delmål er direkte knyttet til Alfix' pågående vekststrategi. Disse delmålene berører alt fra bærekraftig produktutvikling med grundig valg av mer bærekraftige råvarer til sluttprodukter samt mer effektiv produksjon med mindre innflytelse på miljøet. På samme måte står ansvarlig avfallssortering og generell dokumentasjon av bedriftens samlede aktiviteter innenfor miljø, arbeidsmiljø og ledelse øverst på agendaen vår.

«Vi mener at bærekraft-dagsordenen skal ha maksimal oppmerksomhet. Som dansk byggematerialeprodusent kan vi godt være med på å påvirke utviklingen i riktig retning», fortsetter han.

Heldigvis forventer flere og flere kunder allerede proaktive svar på den grønne omstillingen. Selv om Alfix i mange år har jobbet for bedre miljø og arbeidsmiljø – ja, faktisk siden 2000 – er det ifølge direktøren fortsatt mange aktiviteter som bedriften ønsker å sette i gang fremover.

«Vi er ikke perfekte, men vi gjør absolutt en innsats. Det fortjener de kommende generasjonene» poengterer han.
Nylig ble Alfix også en del av FNs Global Compact og Global Compact Network Denmark. Her er det snakk om verdens største initiativ for ansvarlig virksomhet og Danmarks største nettverk for ansvarlige bedrifter.

Se dokumentasjon om Alfix' verdensmålprosess her:

Verfication of works shop and screening aug - nov 2021.pdf (alfix.com)

Meld på nyhetsbrevet

Her kan du registrere deg for Alfix sitt nyhetsbrev. Du mottar nyhetsbrevet fire ganger årlig.