Velkommen til Alfix’ hjemmeside. Det lader til at din browser er forældet og ikke understøttes af vores side. Vi anbefaler at bruge en af følgende browsere for en optimal brugeroplevelse: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Byggeriets Klimapris og Byggeriets Miljøpris

image

Byggeriets klimapriser 2022 utdeles nå på våren. Alfix er nominert til to av fire priser.

"Vi er svært stolte, og beæret over at vi er synkront nominert til både Byggeriets Miljøpris og Byggeriets Klimapris. Derfor sender vi en stor takk til nominasjonskomiteen for at de på denne måten anerkjenner den jobben vi over flere år har gjort med å legge til rette for mer miljøvennlige bygg, både på strategisk og driftsrelatert nivå" siger Anders Bertelsen Toft, direktør og medeier i Alfix.

Se nomineringskomiteen her: Byggerimessen

Miljøprisen
Alfix er nominert til BYGGERIETS MILJØPRIS på bakgrunn av vår miljøstrategi, der bedriften blant annet jobber aktivt med FNs bærekraftsmål for en miljøvennlig utvikling i hverdagen. Se dokumentasjon på samarbeidet Alfix har med sertifiseringvirksomheten Bureau Veritas her: Bærekraftsmål

I tillegg har Alfix, nå i starten av 2022, sluttet seg til FNs Global Compact og Global Compact Network Denmark. Her snakker vi om verdens største initiativ for ansvarlig virksomhet og Danmarks største nettverk for ansvarlige bedrifter. Dette inkluderer Alfixs klare ambisjon om å jobbe for at miljø og bærekraft i økende grad skal være mulig ved å benytte seg av mindre miljøskadelige råvarer og andre leveranser fra leverandørnivå. Den definitivt største CO2-påvirkning kommer herfra, og bedriften har allerede i flere år redusert karbonavtrykket til fabrikken i Kolding.

22 års jobb
Arbeidet til Alfix for å redusere de den negative påvirkningen av miljøet, og skape et bedre arbeidsmiljø for medarbeidere, kunder og sluttbrukere startet allerede i 2000. Da satte bedriften i gang arbeidet med dokumentasjon og forbedringsstrategier innen miljø og arbeidsmiljø. Den første miljørapporten til Alfix ble utviklet i samarbeid med CSR-organisasjonen Green Network, og ble lansert i 2002. Alfix vant i tillegg Byggeriets Miljøpris allerede i 2012, og har etter det vært nominert til samme pris to ganger, og da for nyere og mer miljøvennlige produkter.

Klimaprisen
Den andre prisnomineringen finnes i kategorien BYGGERIETS KLIMAPRIS. Her er Alfix nominert for et nytt CO2-redusert flislim - Alfix ProFix Plus. Flislimet ble introdusert i april, og etternavnet "Plus" signaliserer at det er et mer miljøvennlig produkt. I tillegg til CO2-reduksjonen har produktet en rekke arbeidsmiljømessige fordeler for håndverkeren som skal bruke det. Les mer i artikkelen under om ProFix Plus.
Les mer om reisen Alfix er på mot et mer miljøvennlig byggmiljø her: Miljødokumentasjon

Meld på nyhetsbrevet

Her kan du registrere deg for Alfix sitt nyhetsbrev. Du mottar nyhetsbrevet fire ganger årlig.