Alfix er en dansk familieejet virksomhed grundlagt i 1963 af Hans Carstensen Toft (1916-2003).

Baggrund

H.C. Toft’s baggrund var mange års erfaring med salg til byggematerialebranchen, senest som repræsentant for en grossist for keramiske fliser. Årene med fliser inkluderede mange besøg hos især tyske flisefabrikker, som gav ham værdifulde kontakter til udviklingsfolk og et indgående kendskab til fremstillingsprocessen. H.C. Toft blev ofte involveret i reklamationer med krakelerede eller skjoldede fliser. Hver gang kunne det konkluderes, at problemet ikke skyldtes fliserne, men den mørtel der anvendtes, nemlig murerens egen blanding af sand, cement og kalk.

Læs om Alfix højdepunkterne opdelt i årtier i nedenstående billedserie:

alfix hctoft

1960erne: H.C. Toft undersøgte muligheden for at anvende alternative råvarer for at sikre et bedre og mere holdbart produkt. Resultatet blev en pulvermørtel baseret på hvid Portland cement. Recepten var unik og opnåede dansk patent - produktet fik navnet Alfix universalmørtel. Recepten er løbende blevet modificeret og forbedret og sælges i dag under navnet Alfix - Letfix Universal. Unikt er også navnet Alfix®, som er et registreret varemærke i en række lande. Navnet Alfix er skabt ud fra det engelske ’all fix’: all (alt) og fix (at montere). Betydning: Kan montere alt. Produkternes stærke vedhæftning til underlag og fliser er vores produkters DNA.

alfix fabrik sonebjerg

H.C. Toft havde allerede inden 1963 fået en idé til et nyt produkt til byggebranchen, en murbinder i plastic som også var patenteret. Udviklingen af dette produkt bragte ham i kontakt med plastfabrikanten: K.G. Kirk Kristiansen. Da H.C. Toft var klar med Alfix recepten, blev der indgået et kompagniskab på 50/50 basis, og selskabet Toft & Kristiansen A/S stiftedes 1. maj 1963 på Haderslevvej 100 i Kolding hos KG-Plast. Her startede den første Alfix produktion i et kælderlokale. Pladsen blev for trang og produktionen flyttede til Bramdrupdam ved Kolding.

alfix fabrik 1970

1970erne: i 1970 flyttede Alfix til en nyopført fabrik på den nuværende adresse H.C. Ørsteds Vej 13, 6000 Kolding.

historie hct

I 1976 enedes H.C. Toft og K.G. Kirk Kristiansen om at ophæve kompagniskabet, hvorefter H.C. Toft overtog virksomheden 100%, og navnet ændredes til H.C. Toft A/S. Samme år startede næste generation Toft i virksomheden. Torben Carstensen Toft overtog sin fars ansvar for salget.

historie tct hct

1980erne: I 1984 gennemførtes et generationsskifte, hvor T.C. Toft overtog virksomheden og navnet ændredes til Alfix - H.C. Toft ApS, i daglig tale blot Alfix. Organisationen blev moderniseret og udviklede sig med laboratorium og service teknisk afdeling, administration, logistik/indkøb og salgsafdeling.

historie udstilling

1990erne: I 1996 blev Alfix omdannet til et aktieselskab. Navnet er herefter Alfix A/S. Produktudvikling, kunderådgivning og eksport blev her et større fokusområde.

alfix fabrik nord

2000: Alfix fabrikken i begyndelsen af det nye årtusinde med moderne produktions og lagerfaciliteter i Kolding.

alfix historie fabrik ny

Dags dato fremstår Alfix som en professionel og konkurrencedygtig produktionsvirksomhed med 40 ansatte fordelt i laboratorium, service-teknisk afdeling, produktion, lager, salg og administration. Sammenlignet med det forrige billede kan det her ses, at fabrikken er udvidet med nye produktionsfaciliteter og 8 nye siloer.

Januar 2021

GODT NYTÅR!

Team Alfix i Kolding er tilbage fra juleferien - klar til at servicere vores mange gode skandinaviske kunder.

Læs mereSe nyhedsarkivet her

Proff-vejledning

Teknisk service og rådgivning for professionelle

Private

Gør-det-selv film og kontakt til Alfix