Den 1. maj 2013 er det 50 år siden, at Alfix blev stiftet. Her er historien om en familieejet virksomhed, som gennem alle årene har sat en ære i at udvikle og levere ansvarlige løsninger.

Grundstenen til Alfix blev skabt i et lille og sparsomt udrustet kælderlokale i Kolding i 1963. Grundlæggeren Hans Carstensen Toft var iværksætteren, som havde et indgående kendskab til branchen via sine mange år som repræsentant for en flisegrossist.

Om virksomhedens begyndelse kan sønnen og 2. generation i Alfix fortælle:

alfix jubi50 logo fv-mini

”Som flisesælger blev min far ofte involveret i reklamationer pga. krakelerede og løse fliser, og hver gang var konklusionen klar: Problemet skyldtes ikke kvaliteten af fliserne, men derimod den anvendte mørtel, som ikke var god nok. Flisernes vedhæftning til underlaget var ganske enkelt for dårlig.

Der var tydeligvis et stort behov for at finde en løsning på problemet, så derfor igangsatte han grundige produktforsøg for at finde frem til en recept på et holdbart produkt, som kunne afløse den typiske sand og cement blanding, som de fleste murere anvendte på den tid”, siger Torben Carstensen Toft, direktør og indehaver af Alfix.

1 kaelderlokalekaelderlokale 2

murertoft kristiansen udstilling

Laboratorium i egen kælder

De indledende produktforsøg foregik i kælderen under den private bolig på Tranevej 3 i Kolding. Hans Carstensen Toft fik sammensat en stærk pulvermørtel baseret på hvid Portland cement, og produktet fik navnet Alfix Universalmørtel. Navnet Alfix opstod ved en sammenstilling af de engelske ord ”all” og ”fix” og skulle illustrere produkternes fremragende monteringsevne (kan fixe/montere alt).

Produktet blev hurtigt populært i byggebranchen, ligesom det snart stod klart, at navnet Alfix også skulle blive navnet på den nye sydjyske virksomhed.

produktion 1971produktion

Det bliver i familien

I 1976 startede 2. generation i Alfix. Med salgsmæssig baggrund fra en anerkendt dansk trælasthandel i Esbjerg, så kendte også Torben; ligesom sin far, byggebranchen indefra. Gennem sin ungdom i 60´erne og 70’erne kunne han med interesse følge opblomstringen af faderens livsværk.

I 1976 blev han selv en del af Alfix holdet, og i 1984 overtog han ejerskabet og ledelsen af virksomheden.

hct 2hct tct

”Vores produktpalette og omsætning voksede pænt i både 80´erne, 90´erne og størstedelen af 00´erne. Vi ansatte dygtige medarbejdere til de mange nyetablerede afdelinger i virksomheden, og medarbejderne har naturligvis spillet en helt afgørende rolle for den forretningsmæssige udvikling, som har sikret vores nuværende position. Markedsmæssigt har Danmark altid været vores største indtjeningskilde, men hele Norden har faktisk i mange år været vores hjemmebane”, siger Torben Carstensen Toft.

3. generation er også engageret i Alfix i dag. Barnebarn af stifteren Hans Toft og datter til Torben, Tine Toft Nørgaard er medlem af virksomhedens bestyrelse. Til dagligt arbejder hun som HR konsulent i København suppleret med Psykologistudiet på Københavns Universitet.

Broderen Anders Bertelsen Toft er også bestyrelsesmedlem og han har siden 2008 arbejdet i Alfix med forretningsudvikling og marketing. Anders har en cand.merc. uddannelse fra handelshøjskolen i København med i rygsækken.

Fremtidssikret

50 gode år er gået, og de sidste mange år har virksomheden tilmed kunnet glæde sig over en AAA rating, der dokumenterer den ansvarlige økonomiske platform, som Alfix hviler på. Den ansvarlige forretningsprofil blev yderligere cementeret i foråret 2012, hvor Alfix blev hædret med Byggeriets Miljøpris.

Prisen blev tildelt Alfix for virksomhedens ansvarlige løsninger både for miljø og arbejdsmiljø. En stor cadeau til samtlige medarbejdere, som på forskellig vis har bidraget til det mangeårige arbejde med miljøhensyn i driften.

tunbyg 2012 28tunbyg 2012 23
Alfix er efter 50 år stadig en sund og fremsynet familieejet virksomhed. Opkøbstilbud fra kapitalfonde og udenlandske konkurrenter tikker indimellem ind på adressen i Kolding, men tilbuddene har ingen interesse. Ifølge Torben Carstensen Toft, så er Alfix en så integreret del af familien, at dén giver han ikke velvilligt slip på.

Januar 2021

GODT NYTÅR!

Team Alfix i Kolding er tilbage fra juleferien - klar til at servicere vores mange gode skandinaviske kunder.

Læs mereSe nyhedsarkivet her

Proff-vejledning

Teknisk service og rådgivning for professionelle

Private

Gør-det-selv film og kontakt til Alfix